PVV denkt aan oplossingen Kanaal Almelo-De Haandrik

65700385_1160280380846773_7866031460715593728_o.jpg

Vandaag had de PVV Overijssel een informatiebijeenkomst met gedeputeerde Boerman en een ambtenaar over de problemen die spelen bij het Kanaal Almelo-De Haandrik. GBT had deze week geroepen dat de schadeopname bij de gedupeerden niet onafhankelijk zou gebeuren. De slager zou zijn eigen vlees keuren. Wij hebben de gedeputeerde gevraagd om uitleg hierover te geven en hij verzekerde ons dat de schade-vaststelling door een externe partij zal gebeuren.

Want, zo vertelde hij, we zijn bezig om het vertrouwen van de gedupeerden te herstellen en dan past het niet om zelf de schadeopnames te doen. De PVV vroeg hem of het dan niet verstandig is om de schade door twee partijen te laten vaststellen. Twee onafhankelijke partijen. Dan voorkom je de situatie dat mensen mogelijk teleurgesteld zijn wanneer de hoogte van de berekende schade tegen blijkt te vallen. Wanneer twee partijen de schade berekenen en de hoogte van deze berekeningen liggen bij elkaar, zullen de gedupeerde inwoners dit eerder accepteren. De gedeputeerde stond hier niet onwelwillend tegenover. Maar, zei hij, in dit stadium zitten we nog niet.

De gedeputeerde vertelde ook dat er aandacht is voor immateriële schade. Immers, er zijn mensen die lichamelijke en psychische klachten hebben gekregen.

De PVV is voor nu gerustgesteld en heeft vertrouwen in deze gedeputeerde. De gedane toezeggingen zijn voor ons hiervoor de basis.

We blijven dit proces nauwlettend volgen, in de gemeente én in de provincie! Mocht u ontevreden zijn over de manier waarop u wordt behandeld, neem dan contact met ons op. De PVV wil slechts dat alle gedupeerden geholpen worden en tevreden zijn over de afwikkeling. We zien het ook als onze taak om hier voor te zorgen.